LJEKOVITO BILJE U VINU I RAKIJI PDF

Kerkeš E. (): Lekovito bilje u vinu i rakiji. V.B.Z. Zagreb. . Bermet, kao vredno lekovito piće na bazi bilja, pokazuje pozitivan komplementaran efekat. Lekovito bilje u Bermetu, srpskom aromatizovanom vinu. Miljić Uroš, Puškaš Vladimir . Kerkeš, E. () Lekovito bil je u vinu i rakiji. Zagreb: V.B.Z. [ CR ] [ PM ]. Sadik Biografije b Narodna medicina c Ljekovito bilje. knjigu Narodno zdravlje, u uvodnom dijelu ove knjige kaze:Dodatna.

Author: Dulkree Shakajind
Country: Solomon Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 23 April 2012
Pages: 57
PDF File Size: 7.75 Mb
ePub File Size: 14.78 Mb
ISBN: 642-3-95628-912-7
Downloads: 22668
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zolobar

Kamforna mast za trlanje po britanskom propisu pravi ljwkovito sastojaka: Stablo je visoko do 1 metar. Lek se daje na nedelju dana unapred, TJ.

Mora se pri tom paziti na jedno, naime: Dnevna doza je do kapi ovog ekstrakta: Ti se bolovi prenose i na okolinu: Davati po — grama dnevno.

SCIndeks – Članak

No o tome videti glavu o groznicama. Grane su suve onda kada se lako lome, tj. Lek se spravlja od suvih cvetnih kru-nica: Raste to brdima, cveta od jula do septembra. Njegov aromat izaziva apetit. Jedna kap se daje deci posle jedne go-dine, i za svaku godinu dalje 2, 3, 4, ivnu, 6, 7 kapi do 8 godina.

  JACOB KOUNIN INSTRUCTIONAL MANAGEMENT THEORY PDF

I te kapsule su donekle garantija da je lek — pravi, a ne od neke druge biljke. Raste po AI-vadama, u nizinama kao i na planinama.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM

Stablo je uspravno, pri osnovi golo a na vrhu ima 2—3 lista. Na Zapadu se ona zbog toga i sadi. Pustikara, debeli trov, crvena pustikara, naprstnjak.

I tada ga, kad je pred cvetanjem, treba brati. Kao vino sprema se ovako: LAN Keten, keten, predivo, lan pitomi. Stablo ima blje boju i nema malja.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM – PDF Free Download

Umesto stipse, mogu se upotrebiti pomenuta sredstva bor-na kiselina i kalijum- luekovitokoja se ne smeju gutati pre-ma francuskom kodeksu — propisu o lekovima. Pod uticajem izvesnih fermenata on se cepa u glikozid i saligenin, koji je alkohol salicilne kiseline. Kalmeta, gde ga ima, ili kakav se ima.

DREN Dobro poznato sredstvo. Gli-cerin se uzima kao i zejtin, ali ne u tako velikoj dozi, nego u mnogo manjoj, naime 10—20—30—40—50 grama. Odvara spremljenog u odnosu Tako sam i ja po-stupio. Oba ova dela u vezi su s ljekoviro jetre. Stablo je oskudno u granama.

  DENON DN-C635 MANUAL PDF

Dnevao uzimati 3 pilule. Ova je biljka slabija od drugih biljaka grupe bunike, tatu-le, velebilja.

Doze za alkoholni raso: Cveta od jula do oktobra. Ova druga cveta u aprilu. Bothan, 0, 2, -2, 0, 0,0.

Tinkture od velebilja beladone Litijum-citrata